• Ξενοδοχείο Μικρών Ζώων
  • Εκπαίδευση
  • Βιβλία CD
  • Λένε για εμάς
Thumbnail Scroller by WOWSlider.com v4.1

Σχολή ΕκπαιδευτώνΑγαπάς την εκπαίδευση σκύλων και θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτή; Έλα τώρα στη σχολή εκπαιδευτών StarDogs Trainers’ Academy και κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα! Από το 1998, κάθε χρόνο ξεκινάει μία νέα τάξη σεμιναρίων πάνω στις σύγχρονες, ζωοφιλικές και επιστημονικές μεθόδους εκπαίδευσης ζώων. Χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε μορφής σωματικής ή ψυχολογικής βίας, οι σπουδαστές μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής επικοινωνίας με τα ζώα και πώς να επιτυγχάνουν τη συνεργασία μαζί τους. Οπλισμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές οι απόφοιτοι του StarDogs Trainers’ Academy σταδιοδρομούν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και ταχέως αναπτυσσόμενο επάγγελμα.


✓Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες στην επίσημη ιστοσελίδα του StarDogs Positive Training.


✓Ενημερώσου σήμερα και κάνε κράτηση θέσης εγκαίρως.


✓Η σχολή εκπαιδευτών StarDogs Trainers’ Academy φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της PetSociety.


Διάβασε παρακάτω τη δική μου εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή.

Ήταν ένα πρωινό τέλη Οκτώβρη 2008, όταν περιμένοντας στα διόδια Αγ. Θεοδώρων, εμφανίστηκε από το πουθενά ένας σκύλος… ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους, ημίαιμος, μαύρος, υποσιτισμένος και φανερά φοβικός… αρσενικός μου φάνηκε καθώς έβλεπα να προεξέχει κάτι στην κοιλιά του. «Πού βρέθηκες εσύ εδώ; Ποιος σε παράτησε;» αναρωτήθηκα… «Α, έχει κάτι μέρες που εμφανίστηκε» μου απάντησαν οι υπάλληλοι των διοδίων. «Δεν έχω τίποτα μαζί μου να σου δώσω» μονολογούσα. Λίγο νερό βρήκα στο αυτοκίνητο και ήπιες σα να διψούσες μέρες. Μετά από λίγο έφυγα, αλλά η σκέψη μου δεν έφευγε από εσένα. Λίγες ημέρες μετά ήρθε ο Μάκης για να σου βάλει φαγητό. Ήσουν ακόμα εκεί… κι ακόμα μέσα στη σκέψη μας. Μία εβδομάδα μετά, ήρθαμε ξανά και αυτή τη φορά φεύγοντας είχαμε κι εσένα μαζί.

Τελικά είσαι κορίτσι! Και αυτό που έβλεπα από μακριά στην κοιλιά σου ήταν η διπλωμένη από το φόβο ουρά… Είσαι και μικρούλα, περίπου 7 μηνών είπε η κτηνίατρος… και συμπλήρωσε «Τυχερή που τη βρήκατε!»… Πού να ’ξερα τότε ότι εσύ θα μου άλλαζες τη ζωή και τυχερή ήμουν εγώ που σε βρήκα!

Μία προσπάθεια ξεκίνησε με αγγελίες και αφίσες για να σου βρούμε ένα σπίτι… όμως το τηλέφωνο δε χτύπησε ποτέ… Ποιος να θελήσει ένα σχεδόν μεγαλόσωμο, ημίαιμο, μαύρο, φοβικό σκυλί..; Και ο καιρός περνούσε… Μέχρι που αποφάσισα να σε κρατήσω! Να σε κρατήσω από τη μία γιατί είχα αρχίσει να δένομαι μαζί σου, και από την άλλη σαν πείσμα που δε σε ζήτησε κανείς, να σε κάνω ένα σκύλο που όλοι θα θαύμαζαν και θα ήθελαν να έχουν!

Το είχα πάρει απόφαση, τέλος! Σπίτι είχες βρει. Kαι όνομα σου βρήκαμε αμέσως: «Ντάλια» από την ταινία «The Black Dahlia», ένα όνομα αρχοντικό, αριστοκρατικό όπως θα ήταν και η μεταμόρφωσή σου. Όμως για αυτή τη μεταμόρφωση χρειαζόσουν βοήθεια… να μπορέσεις να χαλαρώσεις, να εμπιστευτείς τους ανθρώπους, να μάθεις να παίζεις με άλλα σκυλιά, να συνηθίσεις όλους αυτούς τους ξένους σε ’σένα ήχους του σπιτιού και της πόλης που σε άγχωναν, να δεχτείς το λουρί για τη βόλτα, να μη φοβάσαι τα σκαλιά, κι ένα σωρό ακόμη θέματα. Εσύ χρειαζόσουν βοήθεια… ήταν ολοφάνερο… εγώ όμως δεν ήξερα πώς να σε βοηθήσω… Βλέπεις, με το άλλο μου σκυλί, τη Λίζα την αδερφούλα σου, δεν είχα ποτέ αντιμετωπίσει τέτοια θέματα.

Έπρεπε να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια κι έτσι έκανα. Μπήκα στο internet και άρχισα να ψάχνω. Βρήκα μία ιστοσελίδα, StarDogs λεγότανε, που μου άρεσαν αυτά που διάβαζα και αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο. Στην άλλη γραμμή ο εκπαιδευτής Γιάννης Αραχωβίτης κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη μου με τις γνώσεις, την υπομονή και το ενδιαφέρον του. Και κάπως έτσι έγινε η αρχή! Η Ντάλια φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο σκύλων του Γιάννη Αραχωβίτη για κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά και με ξένους ανθρώπους κι εγώ αποφάσισα να γραφτώ στη σχολή εκπαιδευτών του ιδίου.

Κι ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκίνησε! Άρχισα να βλέπω τα σκυλιά με διαφορετικό μάτι, να μαθαίνω και να κατανοώ έναν κόσμο που δεν ήξερα έως τότε ότι υπήρχε, να επικοινωνώ ουσιαστικά, να βοηθώ αποτελεσματικά, να έχω καλύτερη συνεργασία και απόδοση. Ό,τι μάθαινα το εφάρμοζα κι έβλεπα ότι λειτουργούσε! Στη Λίζα 5 ετών που δεν είχε ξαναδουλέψει στο παρελθόν, στη Ντάλια 10 μηνών φοβική, στα διάφορα άλλα σκυλιά (ανεξαρτήτως ράτσας, ηλικίας, φύλου, εμπειριών) που έκανα πρακτική.

Η διαδικασία είναι σχεδόν μαγική! Το να καταλαβαίνεις επιτέλους ένα άλλο είδος που μιλάει άλλη γλώσσα, και που πολλοί λέμε ότι αγαπάμε, αλλά τελικά λίγοι κατανοούμε πραγματικά, είναι κάτι ξεχωριστό. Εκείνη η χρονιά μου άλλαξε τη ζωή για πάντα! Έχοντας ήδη στην κατοχή μου ένα πτυχίο Πληροφορικής και δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα, δεν ένιωσα ούτε στιγμή δισταγμό να κάνω επαγγελματική στροφή και να προσπαθήσω να γίνω επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων. Κι έτσι έγινε!

Και γιατί να μη γίνει άλλωστε; Τρία είναι τα μυστικά της επιτυχίας: α) το όνειρο, κίνητρο, πάθος, όραμα να γίνεις κάποιος ή/και να αποκτήσεις κάτι, β) η όρεξη, συνέπεια, μεθοδικότητα, αφοσίωση να δουλέψεις για αυτό, και γ) ένας καλός δάσκαλος, καθοδηγητής, μέντορας να σε διδάξει και να σε εμπνεύσει. Και τα είχα και τα τρία!

Κι έτσι απλά, ένας σκύλος, η Ντάλια, κι ένας άνθρωπος, ο Γιάννης, μου άλλαξαν τη ζωή! Κάνω κάτι που αγαπώ και δεν μπορώ ούτε στιγμή να σκεφτώ πώς θα ήταν η επαγγελματική μου ζωή αν αυτοί οι δύο δεν είχαν έρθει στο δρόμο μου. Πιστεύω ότι οι ευκαιρίες στη ζωή μας εμφανίζονται πολύ πιο συχνά από όσο νομίζουμε. Το θέμα είναι να το τολμήσεις, να το παλέψεις και να το φτάσεις μέχρι τέλους! Μη δειλιάσεις, μην υποχωρήσεις, συνέχισε παρά τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε, πού και γιατί θα αλλάξει και η δική σου ζωή!

Ο απολογισμός της δικής μου εμπειρίας είναι ο εξής:

  • Η Ντάλια μου μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ γλυκό, κοινωνικό και με αυτοπεποίθηση σκύλο. Τρυφερή αλλά και ανεξάρτητη ταυτόχρονα, που χαίρεται τη ζωή, λατρεύει το παιχνίδι με άλλα σκυλιά, εμπιστεύεται τους ανθρώπους και αποζητά τα χάδια τους. Άριστη στην εκπαίδευση υπακοής, ήρεμη, συνεργάσιμη και βολική, μπορώ να την έχω μαζί μου σχεδόν παντού. Και να σας πω και κάτι ακόμα…; Μετά το τέλος των σεμιναρίων, υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι που μας έβλεπαν στο πάρκο ή στο βουνό και τη θαύμαζαν και θα ήθελαν να την έχουν… Όμως, να θυμάστε πως αυτή η σχέση χτίζεται σιγά-σιγά και σε βάθος χρόνου… δε χαρίζεται…
  • Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ο καλύτερος δάσκαλος που είχα ποτέ, που δεν περιορίζεται απλώς στη διδασκαλία, αλλά ταυτόχρονα εμπνέει, παρακινεί, καθοδηγεί. Από την εμπειρία μου αυτή κέρδισα όχι μόνο ένα δάσκαλο που μου άλλαξε τη ζωή, αλλά και μετέπειτα ένα φίλο, ένα συνεργάτη.
  • Από το 2010 είμαι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων και από το 2011 ανέλαβα το ξενοδοχείο σκύλων StarDogs του Γιάννη (που ήθελε να αποχωρήσει από τις υπηρεσίες της φιλοξενίας). Θα είμαι πάντα ευγνώμων που μου εμπιστεύτηκε κάτι που είχε ξεκινήσει ο ίδιος και προσπαθώ συνεχώς να φανώ αντάξια συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του πλέον ονομαζόμενου ξενοδοχείου μικρών ζώων PetSociety.
  • Δύο χρόνια μετά από τη δική μου αποφοίτηση της σχολής εκπαιδευτών StarDogs Trainers’ Academy, ο Μάκης μαζί με τον οποίο είχαμε βρει τη Ντάλια (βλ. αρχή) παρακολούθησε και αυτός τα σεμινάρια και είμαστε συνεργάτες.

Αν η ιστορία μου σε εμπνέει, αν κάπου μέσα σε αυτή είδες και τον δικό σου εαυτό, αν θέλεις να πετύχεις κάτι παρόμοιο, τότε ξεκίνα τώρα! Μη περιμένεις πότε θα είναι κατάλληλη η στιγμή. Εμείς φτιάχνουμε τις συνθήκες κατάλληλες για να τολμήσουμε και να πετύχουμε. Ενημερώσου για τη σχολή εκπαιδευτών StarDogs Trainers’ Academy τώρα και άλλαξε τη ζωή σου αύριο. Καλή αρχή!

Ματίνα Χαραμή,
PetSociety – Training & Kennels
Επαγγελματίας Εκπαιδεύτρια Σκύλων
Υπεύθυνη Ξενοδοχείου Ζώων

NEWSLETTER

NEWSLETTER

espa